Ogres Centrālā bibliotēka aicina pievienoties lasītprieka veicināšanas programmā “Lasītrosme”

Ogres Centrālā bibliotēka jauno mācību gadu ir pasludinājusi par lasītprieka gadu un aicina sadarboties, Ogres novada izglītības iestādēm apvienojoties lasītprieka veicināšanas programmā “Lasītrosme”.

Reaģējot uz sabiedrībā izskanējušo viedokli, ka lasīšanu kā brīvā laika pavadīšanas iespēju skolēni izvēlas arvien retāk, Ogres Centrālā bibliotēka nāk klajā ar lasīšanas un lasītprieka veicināšanas iniciatīvu – programmu “Lasītrosme”.

Programmas mērķis. Veidot stabilu un noturīgu skolēnu interesi par lasīšanu, veidot lasīšanu kā ikdienas paradumu, palīdzēt skolēniem ieraudzīt lasīšanas pozitīvo un aizraujošo pusi.

Programmas mērķauditorija. Programma paredzēta Ogres novada izglītības iestāžu 2. – 3. klašu skolēniem un klašu audzinātājiem un 4. – 5. klašu skolēniem un šo klašu latviešu valodas un literatūras skolotājiem.

Programmas saturs un principi.

  • Skolēniem tiek nodrošināta klusās lasīšanas iespēja (vismaz 7 – 10 minūtes katru dienu, taču minūšu skaits un regularitāte var mainīties atkarībā no skolotāju iespējām un mācību stundu biežuma).
  • Klusās lasīšanas laikā skolēni brīvi izvēlas savu lasāmvielu.
  • Par izlasīto skolēni aizpilda lasītāja dienasgrāmatu.
  • Klusās lasīšanas laikā izlasītais netiek pārbaudīts un atprasīts.
  • Klusās lasīšanas laikā skolēni mācās lasīšanas prieku, baudu, iespēju būt grāmatā bez citiem papildu nosacījumiem.

Papildu iespējas, pievienojoties programmai.

  • Dalība skolotāju atbalsta grupas ikmēneša sanāksmēs platformā Zoom, kur dalīsimies aktuālajā pieredzē, veiksmēs un neveiksmēs, meklēsim problēmu risinājumus.
  • Iespēja apmeklēt tematiskas “Lasītrosmes” nodarbības Ogres Centrālajā bibliotēkā vai skolēniem tuvākajā novada bibliotēkā.
  • Iespēja piedalīties pētījumā, kuru palīdzējuši izstrādāt Latvijas Universitātes mācībspēki un lasīšanas pētnieki. Ar anketas palīdzību noteiksim skolēnu lasītprieku mācību gada sākumā un beigās.

Paredzamais rezultāts. Skolēni, kas atguvuši un/vai apguvuši lasītprieku.

Pieteikšanās. Pieteikumus programmai gaidām līdz šī gada 10. septembrim e-pastā info@ocb.lv ar norādi “Pieteikums programmai “Lasītrosme””.

Iepriekšējais Jomu aktualitātes